melvin2 cropped

 

melvin rood

 

overleg1 cropped

 

melvin website 03

 

melvin website 04

 

melvin website 05

Naast meubel- en interieurontwerpen en het laten maken van meubelen en interieurs geven wij ook interieuradvies en ontwerpen wij interieurs. We werken graag mee aan workshops voor scholen (Thema design, ambacht en ondernemerschap) en denken en bouwen mee met diverse kunst-, theater-, festival- en andere culturere projecten

>>

Wie is Melvin (door)Rood?

Doorrood design is de onderneming van Melvin Theodorus Jacobus Rood MA.

"Ik ben geboren (1980) en opgegroeid in Noord-Holland en op mijn zesde met mijn ouders en jongere zus verhuisd naar het platteland van Friesland. Na de middelbare school in Heerenveen heb ik drie jaar full-time gewerkt in het autoschadeherstelbedrijf van mijn ouders waar ik het vak van mijn vader leerde. In deze periode behaalde ik ook het diploma 'middenkaderfunctionaris voor het autobedrijf'.

In het jaar dat volgde besloot ik voltijd te gaan studeren en heb ik de HBO propedeuse 'International Business and Languages' in Groningen behaald, in deze fijne stad ben ik ook gaan wonen. Ik ben bij de universitaire Bachelor Romaanse talen en culturen die ik met succes afrondde en tijdens welke ik met veel geluk ook Hester - mijn vrouw - ontmoette. In 2012 heb ik de Master Letterkunde: Europese Talen en Culturen afgerond met een specialisatie in de literatuurwetenschap. Ik verbleef daarvoor gedurende mijn studie in totaal bijna een jaar in Italië, waaronder Siena en Rome.

Tijdens mijn studie werkte ik nog steeds: oldtimerrestauratie, autoschadeherstel en in de hele Benelux decorbouw voor grote dancefeesten. In de zomermaanden deed ik veel timmer- en huisschilderwerk. Na het behalen van mijn bul richtte ik mijn vizier niet meer enkel op Italiaanse kunst maar besloot ik te gaan doen wat ik van alles het leukst vind: dingen verzinnen en ze zelf maken.

Plezier in ontwerpen, creëren én ondernemen, dat alles werd doorrood. De kennis en ervaringen op de bovengenoemde gebieden vinden elkaar nu in de interieurs en meubelen die ik zelf, ons team, (of samen met u) ontwerp en maak". Hester en mijn zoon Mirò zijn de drijvende kracht achter mijn ondernemendheid en creativiteit en maken deel uit van de dagelijkse gang van zaken bij Doorrood, we werken en wonen met veel plezier op De Biotoop, waar Hester ook haar eigen succesvolle yogastudio (The Yoga Tree) runt."

Melvin aan het werk

Algemene Voorwaarden van Doorrood