melvin2 cropped

 

melvin rood

 

overleg1 cropped

 

melvin website 03

 

melvin website 04

 

melvin website 05

Naast meubel- en interieurontwerpen en het laten maken van meubelen en interieurs geven wij ook interieuradvies en ontwerpen wij interieurs. We werken graag mee aan workshops voor scholen (Thema design, ambacht en ondernemerschap) en denken en bouwen mee met diverse kunst-, theater-, festival- en andere culturere projecten

>>

Doorrood?

...... ' What's in a name? '

'Doorrood' is een palindroom. Het leest van links naar rechts en van rechts naar links hetzelfde (heerlijk onzinnige voorbeelden 'no melon, no lemon' of, 'daar eiste hij z'n ei en zij het sieraad').

Naast de verwijzing naar het door een rood stoplicht rijden - hetgeen voor mijn ontwerpen, werk- en denkwijze vrijelijk vertaalt kan worden naar het onconventionele - refereert de naam naar het feit dat de meubelen van Doorrood ontworpen en gemaakt door Rood, Melvin Rood :-)

 

 

Hoe werken we

Langskomen in de meubelmakerij of een bezoek aan huis?

 U heeft interesse in een ontwerp van Doorrood, of u heeft een mooi project dat u ons wilt voorleggen. Wat de reden, aard of omvang van de aanvraag ook is, we zijn blij met uw interesse in Doorrood!

Hoe gaan we aan de slag met uw aanvraag?

A: U komt, geheel vrijblijvend, bij ons langs in Haren (vlak onder de stad Groningen, een ruim kwartier fietsen vanaf de Grote Markt). U legt mij tijdens een goede espresso, of een kopje thee, uw interieurwensen voor en we bespreken samen enkele mogelijkheden. Ik kan u kort rondleiden in de werkplaats en wellicht al wat materialen laten zien. We hebben geen showroom. In dit gesprek is het geven van een grove prijsindicatie vaak mogelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

B: Als u direct ter zake wilt komen en mijn interieuradvies gelijk concreet wilt inzetten kom ik graag bij u langs (mocht dit nodig zijn gezien de aard van de aanvraag). Voor dit bezoek, inclusief advies, een exacte offerte en (wanneer nodig) een 3D-schets rekenen wij een tegemoetkoming als de opdracht NIET doorgaat. Deze kosten bedragen 50,- Incl BTW.  Komt er een opdracht voort uit uw aanvraag dan vervallen deze kosten uiteraard.

C: Voor klanten buiten de directe regio, of wanneer een afspraak niet mogelijk is, is contact op basis van e-mails en tekeningen ook mogelijk. Hier geldt: voor het opstellen van een exacte offerte en (wanneer nodig) een 3D-schets rekenen wij een tegemoetkoming als de opdracht NIET doorgaat. Deze kosten bedragen 40,- Incl BTW.  Komt er een opdracht voort uit uw aanvraag dan vervallen deze kosten uiteraard.

Voor bedrijfsmatige en overige/uitzonderlijke aanvragen leveren wij, ook qua offertering, maatwerk.

 Graag tot ziens!

Wie is Melvin (door)Rood?

Doorrood design is de onderneming van Melvin Theodorus Jacobus Rood MA.

"Ik ben geboren (1980) en opgegroeid in Noord-Holland en op mijn zesde met mijn ouders en jongere zus verhuisd naar het platteland van Friesland. Na de middelbare school in Heerenveen heb ik drie jaar full-time gewerkt in het autoschadeherstelbedrijf van mijn ouders waar ik het vak van mijn vader leerde. In deze periode behaalde ik ook het diploma 'middenkaderfunctionaris voor het autobedrijf'.

In het jaar dat volgde besloot ik voltijd te gaan studeren en heb ik de HBO propedeuse 'International Business and Languages' in Groningen behaald, in deze fijne stad ben ik ook gaan wonen. Ik ben bij de universitaire Bachelor Romaanse talen en culturen die ik met succes afrondde en tijdens welke ik met veel geluk ook Hester - mijn vrouw - ontmoette. In 2012 heb ik de Master Letterkunde: Europese Talen en Culturen afgerond met een specialisatie in de literatuurwetenschap. Ik verbleef daarvoor gedurende mijn studie in totaal bijna een jaar in Italië, waaronder Siena en Rome.

Tijdens mijn studie werkte ik nog steeds: oldtimerrestauratie, autoschadeherstel en in de hele Benelux decorbouw voor grote dancefeesten. In de zomermaanden deed ik veel timmer- en huisschilderwerk. Na het behalen van mijn bul richtte ik mijn vizier niet meer enkel op Italiaanse kunst maar besloot ik te gaan doen wat ik van alles het leukst vind: dingen verzinnen en ze zelf maken.

Plezier in ontwerpen, creëren én ondernemen, dat alles werd doorrood. De kennis en ervaringen op de bovengenoemde gebieden vinden elkaar nu in de interieurs en meubelen die ik zelf, ons team, (of samen met u) ontwerp en maak". Hester en mijn zoon Mirò zijn de drijvende kracht achter mijn ondernemendheid en creativiteit en maken deel uit van de dagelijkse gang van zaken bij Doorrood, we werken en wonen met veel plezier op De Biotoop, waar Hester ook haar eigen succesvolle yogastudio (The Yoga Tree) runt."

Melvin aan het werk

Algemene Voorwaarden van Doorrood